Hvorfor PUR Limning

 

Den grundlæggende forskel mellem de to typer binding er klæbemidlet.

Perfect binding anvendelser ethylenvinylacetat (EVA) klæbemidler mens PUR bruger polyurethan reaktive (PUR) klæbemidler. Forenklet sagt er det egenskaberne for hver type af klæbemiddelerne, men som er vigtig når man beslutter sig for hvilket klæbemiddel man ønsker at bruge.

Limningen er meget stærk og mere fleksibel

En af de mest vigtige ting at overveje, er, at PUR lim har en overlegen vedhæftning i forhold til EVA. Det betyder at det vil øge bindendes styrke, en PUR limet bog har et 40-60% stærkere resultat, PUR har en smule en længere produktionstid end normal EVA.

Fordele! PUR er særdeles velegnet til digitalprintede opgaver på grund af den klæber på alle typer papir og selv lakerede overflader kan man PUR lime på, en anden fordel for trykkerier er man kan printe som løsblade i sæt og spare falsning, sammenlægning og garnhæftning – det giver dig en fin mulighed for lave flotte soft- hardcoverbøger der er bundsolide i holdbarhed.

Hos MiniLim.dk limer vi alle vores opgaver med PUR lim da vi derved sikker at du får det bedste resultat og at dine bøger holder.

PUR limning er 40-60% stærkere